Biodynamische Therapie
Biodynamische therapie is een psychotherapie, met het lichaam als ingang. Het is een therapie, die al 45 jaar bestaat en internationale erkenning heeft. Het uitgangspunt van haar is dat er een constante samenwerking en wisselwerking is tussen lichaam en geest.

Je vroege kinderervaringen hebben grote invloed op je leven als volwassene. Inherent aan het leven, ontstaan “overleving `s” patronen. Deze zijn onbewust en helpen je, als kind, om je te handhaven in pijnlijke situaties, zoals afwijzing, verlatenheid en angst. Deze patronen vind je in je lichaam terug als verhoogde of verlaagde spierspanning en het vastzetten van je adem. Ze gaan dus ten koste van je eigenheid en levendigheid.
 
Waar ze je, als kind, geholpen hebben, kunnen ze je, als volwassene, in de weg gaan zitten. Door het losmaken van deze spanningen en het tot expressie brengen van de ingehouden emoties in de therapie, herstelt het contact zich met je levendigheid en je zelfhelend vermogen, van je lichaam. Je leert andere manieren om met spanningen en emoties om te gaan. Zo krijg je je vertrouwen terug in je innerlijke kracht en herstellende vermogens.

Biodynamische therapie kan zowel een aanvulling zijn op de reguliere medische en geestelijke gezondheidzorg, als een op zichzelf staande therapie. 
“Handen zeggen meer, dan honderd woorden”